Profilaxie Dentarã este ramură stomatologiei care are drept obiectiv prevenirea afecțiunilor dentare și prevenirea complicațiilor, în cazul unor afecțiuni deja existente.

Detectarea Timpurie A Problemelor reprezintã cheia evitãrii unor tratamente complicate și costisitoare. Caria și boala parodontalã sunt unele dintre cele mai frecvente afecțiuni de la nivelul cavitãții bucale însã din pãcate sunt relativ sãrace în ceea ce privește simptomatologia stadiilor incipiente de dezvoltare. Dumneavoastrã nu aveți posibilitatea de a observa instalarea bolii sau gravitatea afecțiunii, de aceea vã recomandãm ca vizitele la medicul dentist sã fie o practicã regulatã. În urma unei simple examinãri medicul va putea depista leziunile, va putea efectua tratamentul acestora și va preveni apariția altor probleme.

Pentru A Beneficia De Un Zâmbet Frumos Și Sãnãtos profilaxia dentarã trebuie începutã încã de la apariția primilor dinți și continuatã toatã viața. Profilaxia dentarã va trebui realizatã în primul rând de dumneavoastrã prin aplicarea unor proceduri simple de igienã oralã precum, spãlatul pe dinți de cel puțin douã ori pe zi completat de folosirea aței dentare și a unei ape de gurã. Resturile alimentare ce nu vor fi îndepãrtate de la nivelul suprafețelor dentare vor favoriza depunerea plãcii bacteriene, care în timp va permite formarea tartrului și dezvoltarea unor leziuni carioase și a unor boli gingivale.

Profilaxia dentarã personalã trebuie completatã cu Profilaxia dentarã profesionalã realizatã constant la un interval de 6 luni. În cadrul clinicii medicul va efectua manopere de profilaxie pe care dumneavoastrã nu aveți posibilitatea de a le realiza acasã, precum: Detectarea plãcii bacteriene cu ajutorul relevatorilor de placã, periaj cu paste profesionale, air-flow.

În cadrul consultației vã vor fi prezentate o serie de informații care sã vã permitã menținerea sãnãtãții orale:

-Ce fel de periuțã este recomandat sã folosiți.

-Ce fel de tehnici de periaj puteți întrebuința.

-Cum se folosește corect ața dentarã.

-Cum se folosesc corect periuțele interdentare.

-De câte ori pe zi este necesar sã vã spãlați pe dinți.

-Cât timp este necesar sã alocați periajului.